Hoe kan ik inloggen op mijn Learn on Demand omgeving?

LAB OMGEVING REGISTREREN

• Ga naar https://5hart.learnondemand.net  en login met jouw gegevens.
  • Heb je eerder een cursus bij Vijfhart gevolgd waarbij je gebruik hebt gemaakt van deze labomgeving, maar weet je jouw wachtwoord niet meer? Klik dan op reset password. Tip: gebruik het e-mailadres waarop je de uitnodiging van de cursus hebt ontvangen.
  • Heb je nog geen account? Maak dan een nieuw account aan door te klikken op Register with Training Key en gebruik de inlogcode die je per e-mail hebt ontvangen.
  • Klik na het inloggen in het grijze menu de optie Redeem Training Key.
  • Voer vervolgens jouw inlogcode in en klik op Redeem Training Key.
  • Onder Activities kun je nu jouw oefenomgeving (lab) terug vinden.

Je kunt de oefenomgeving starten vanaf de eerste cursusdag.

Daarna blijft deze 180 dagen beschikbaar.

LAB OMGEVING AFSLUITEN/BEWAREN

• Je kunt jouw lab voortgang bewaren met de knop Save het menu (3 horizontale strepen rechtsboven).
  • Hierna kun je jouw browser afsluiten en later verder gaan waar je gebleven was. Let op: deze status wordt slechts 7 dagen bewaard!
  • Als je enige tijd niet actief bent zal jouw lab voortgang automatisch worden opgeslagen en de lab omgeving zal vervolgens worden afgesloten.

LET OP!

Mocht je je binnen 7 dagen niet meer aanmelden en de voortgang wederom opslaan, dan zal de voortgang volledig verwijderd worden en start jouw lab omgeving weer schoon op.

Ben je van plan pas na enkele dagen verder te gaan met jouw lab omgeving, sla dan jouw voortgang (bestanden, databases etc.) op in een cloud opslag zoals Google Drive, Onedrive of via e-mail.

Tijdens de cursusdagen blijft jouw voortgang wel bewaard, mits er niet meer dan 7 dagen tussen zit. Mocht je de cursus dus na een weekend of week hervatten zal jouw voortgang bewaard blijven tenzij jij zelf in het menu kiest voor "End" waarmee de volledige voortgang wordt verwijderd en de lab word afgesloten.

• Wanneer je in het menu voor ''End'' kiest raak je alle voortgang kwijt en wordt de lab omgeving terug gezet naar het begin.
  • Druk dus niet zomaar op de knop ''End''. Je zult alle voortgang van jouw lab omgeving verliezen!

LAB OMGEVING HERSTELLEN

• Om jouw lab omgeving weer terug te brengen in zijn originele staat kun je rechts-bovenin in het menu kiezen voor de optie ''End''.
  • Hierdoor sluit de Lab zich af en wordt bij het opnieuw starten weer schoon gestart.
  • LET OP! Al je wijzigingen zullen verloren gaan!