Uitleg aanmelden Microsoft examen

Volg de onderstaande stappen om je aan te melden voor jouw Microsoft examen.

Lees eerst de eisen die gesteld worden aan het online examen via Pearson VUE via https://learn.microsoft.com/en-us/certifications/online-exams.

1. Start in jouw browser (Google Chrome of Edge) een anonieme sessie en ga naar https://docs.microsoft.com/nl-nl/certifications/browse/.
  2. Klik op Aanmelden (rechtsboven in het scherm) en log aan met jouw account waarmee Microsoft jou kent.
    1. Heb je nog geen account? Ga dan hier naar toe en volg de instructies om een gratis Microsoft-account aan te maken.
  3. In de zoekbalk typ je de code van het examen dat jij wilt gaan doen, bijvoorbeeld AZ-900, MS-900 of AZ-104. Klik op Zoeken.
  4. Er verschijnen meestal twee resultaten als tegeltjes. Je moet degene hebben waar E X A M E N boven staat. Klik er op.
  5. Nu wordt de examenpagina geopend, scroll naar beneden naar de header Schedule exam. Opmerking: Het kan zijn dat je hier in moet loggen bij Pearson VUE. Het scherm zal dat van zelf tonen wanneer dat zo is.
  6. Zet het land in het veld op Nederland mocht deze nog niet zo staan. Klik op de gele knop Examen plannen.
  7. Je wordt nu doorgeleid naar de pagina waar jij jouw examen kunt plannen. Controleer of alle gegevens juist zijn en pas aan wanneer nodig.
  8. Zet de juiste vinkjes bij de drie vragen onderaan. De eerste twee vragen mag je aanvinken, maar zijn niet verplicht. De laatste vraag echter vraagt of je akkoord gaat met de voorwaarden en privacy policy. Die moet je aanvinken, anders kun je niet verder. Klik op de blauwe Continue
  9. Na het volgende scherm wordt je doorgeleid naar de website van PearsonVue.
  10. Selecteer hier of jij op jouw eigen locatie het examen wilt doen (OnVue Online at my home or office) of bij een testcenter (At a test center).
    1. Ons advies is om het online examen te doen. Zie deze blogposting voor meer informatie.
  11. Klik op jouw keuze en volg de rest van de schermen. Uiteindelijk kun je de taal kiezen (selecteer Engels omdat er geen Nederlandstalige examens zijn) en klik op de gele Next
  12. Nu kom je op de Agree to online exam and Microsoft policies Lees alles door en zet overal een vinkje, anders kun je niet verder. Je moet dus met alles akkoord gaan. Afhankelijk van jouw eerdere keuze qua examen (online of een testcenter) verschillen de zaken waarmee je akkoord moet gaan. Wanneer alles aangevinkt, klik dan op de gele knop Agree.
  13. Selecteer weer de Engelse taal, klik op de gele knop 'Next'
  14. Selecteer je favoriete timezone (advies: Europe/Berlin-CEST) en klik op de knop Yes, that's right.
  15. Selecteer nu de datum waarop jij dit examen wilt doen. Selecteer eerst hoe jij de tijdsnotatie wilt hebben (12 of 24 uur).
  16. Selecteer nu de starttijd van het examen door op de knop Explore more times te klikken. Er verschijnt een extra schermpje aan de rechterkant met de beschikbare tijdsloten. Maak daar jouw selectie.
  17. Wanneer klaar, klik op de gele knop Book this appointment.
  18. Je krijgt nu het overzicht van al jouw keuzes. Controleer dit extra goed. Pas aan wanneer nodig. (In het betaalscherm verderop kun jij jouw voucher code toevoegen, waardoor je niks hoeft te betalen.)
  19. Klik op de gele knop Proceed to Checkout.
  20. In het scherm Enter payment and billing kun je jouw vouchercode toevoegen door op de blauwe tekst Add Voucher or Promo Code te klikken. Voer de code in en klik op de blauwe tekst Apply. Als het goed is blijft er nul euro over om te betalen. Klik dan op de gele knop Next.
  21. Doorloop nu de laatste schermen en jouw examen is gepland.

Veel succes met je examen!