Uitleg aanmelden Microsoft examen

Examenvoucher ontvangen na 5 juli 2023, volg onderstaande stappen;

1. Start in jouw browser (Google Chrome of Edge) een anonieme sessie en ga naar https://docs.microsoft.com/nl-nl/certifications/browse/.
  2. Klik op Aanmelden (rechtsboven in het scherm) en log aan met jouw account waarmee Microsoft jou kent.
    1. Heb je nog geen account? Ga dan hier naar toe en volg de instructies om een gratis Microsoft-account aan te maken.
  3. In de zoekbalk typ je de titel van het examen dat jij wilt gaan doen, bijvoorbeeld AZ-900, MS-900 of AZ-104. Mocht dit geen resultaten opleveren, typ dan de cursustitel in. Klik op Zoeken.
  4. Er verschijnen meestal twee resultaten als tegeltjes. Je moet degene hebben waar E X A M E N boven staat. Klik er op.
  5. Nu wordt de examenpagina geopend, scroll naar beneden naar de header Schedule exam.
  6. Zet het land in het veld op Nederland mocht deze nog niet zo staan. Klik op de gele knop Plannen met Pearson VUE (soms heeft deze knop de naam Examen Plannen).
  7. Controleer jouw profiel, en pas het aan wanneer nodig. Wanneer alles in orde is, klik je op de blauwe knop Next (onderaan de pagina).
  8. Je komt nu in het Discounts scherm. Negeer deze, want je gaat de vouchercode pas veel later toepassen. Klik op de blauwe knop Next (onderaan de pagina). Mocht er een melding komen dat je toch kortingen toe kunt passen, klik op Skip.
  9. Klik op de blauwe knop Schedule with Pearson VUE.
  10. Selecteer hier of jij het examen bij een testcenter In person at a test center, of online (op een locatie naar jouw eigen keuze) OnVUE Online with OnVUE wilt doen.
  11. Klik op jouw keuze en klik op Next. Selecteer de taal voor het examen (selecteer English omdat er geen Nederlandstalige examens zijn) en klik op de gele Next
  12. Nu kom je op de Provide additional information Lees alles door en vink bij alles Yes aan, anders kun je niet verder. Je moet dus met alles akkoord gaan. Afhankelijk van jouw eerdere keuze qua examen (online of een testcenter) verschillen de zaken waarmee je akkoord moet gaan. Wanneer alles aangevinkt, klik dan op de gele knop Next.
  13. Nu kom je op de Agree to online exam and Microsoft policies Lees alles goed door en zet overal een vinkje, anders kun je niet verder. Je moet dus met alles akkoord gaan. Afhankelijk van jouw eerdere keuze qua examen (online of een testcenter) verschillen de zaken waarmee je akkoord moet gaan. Wanneer alles aangevinkt, klik dan op de gele knop Agree.
  14. Selecteer weer de Engelse taal, klik op de gele knop Next.
  15. Selecteer je favoriete timezone (advies: Europe/Berlin-CEST) en klik op de knop Yes, that’s right!.
  16. Selecteer nu de datum waarop jij dit examen wilt doen en selecteer dan hoe jij de tijdsnotatie wilt hebben (12 of 24 uur).
  17. Klik op de grijze knop Explore more times om de tijd te kiezen die jou het beste schikt. Wanneer klaar, klik op de gele knop Book this appointment.
  18. Je krijgt nu het overzicht van al jouw keuzes. Controleer dit extra goed. Pas aan wanneer nodig. (In het betaalscherm verderop kun jij jouw voucher code toevoegen, waardoor je niks hoeft te betalen.)
  19. Klik op de gele knop Proceed to Checkout.
  20. In het scherm Enter payment and billing kun je jouw vouchercode toevoegen door op de blauwe tekst Add Voucher or Promo Code te klikken. Voer de code in en klik op de blauwe tekst Apply. Als het goed is blijft er nul euro over om te betalen. Klik dan op de gele knop Next.
  21. Doorloop nu de laatste schermen en jouw examen is gepland.

Ons advies is om het online examen te doen. Zie deze blogposting voor meer informatie.

Examenvoucher ontvangen voor 5 juli 2023, volg onderstaande stappen;

1. Start in jouw browser (Google Chrome of Edge) een anonieme sessie en ga naar https://docs.microsoft.com/nl-nl/certifications/browse/.
  1. Klik op Aanmelden (rechtsboven in het scherm) en log aan met jouw account waarmee Microsoft jou kent.
    1. Heb je nog geen account? Ga dan hier naar toe en volg de instructies om een gratis Microsoft-account aan te maken.
  2. In de zoekbalk typ je de code van het examen dat jij wilt gaan doen, bijvoorbeeld AZ-900, MS-900 of AZ-104. Klik op Zoeken.
  3. Er verschijnen meestal twee resultaten als tegeltjes. Je moet degene hebben waar E X A M E N boven staat. Klik er op.
  4. Nu wordt de examenpagina geopend, scroll naar beneden naar de header Schedule exam. Opmerking: Het kan zijn dat je hier in moet loggen bij Pearson VUE. Het scherm zal dat van zelf tonen wanneer dat zo is.
  5. Zet het land in het veld op Nederland mocht deze nog niet zo staan. Klik op de gele knop Plannen met Pearson VUE (soms heeft deze knop de naam Examen Plannen).
  6. Je wordt nu doorgeleid naar de pagina waar jij jouw examen kunt plannen. Controleer of alle gegevens juist zijn en pas aan wanneer nodig.
  7. Zet de juiste vinkjes bij de drie vragen onderaan. De eerste twee vragen mag je aanvinken, maar zijn niet verplicht. De laatste vraag echter (of je akkoord gaat met de voorwaarden en privacy policy) moet je aanvinken anders kun je niet verder. Klik op de blauwe Continue
  8. In dit scherm dien je extra op te passen, want:
    1. In het veld Enter an email to check for discounts wordt er gevraagd om jouw mailadres in te vullen. Doe dat echter NIET want dit is niet van toepassing voor jouw situatie.
    2. Klik alleen op de blauwe knop Schedule exam.
  9. Je wordt doorgeleid naar de website van Pearson VUE. Selecteer hier of jij op jouw eigen locatie het examen wilt doen (OnVue Online at my home or office) of bij een testcenter (At a test center).
    1. Ons advies is om het online examen te doen. Zie deze blogposting voor meer informatie.
  10. Klik op jouw keuze en klik op Next. Selecteer de taal voor het examen (selecteer English omdat er geen Nederlandstalige examens zijn) en klik op de gele Next
  11. Nu kom je op de Provide additional information Lees alles door en vink bij alles Yes aan, anders kun je niet verder. Je moet dus met alles akkoord gaan. Afhankelijk van jouw eerdere keuze qua examen (online of een testcenter) verschillen de zaken waarmee je akkoord moet gaan. Wanneer alles aangevinkt, klik dan op de gele knop Next.
  12. Nu kom je op de Agree to online exam and Microsoft policies Lees alles door en zet overal een vinkje, anders kun je niet verder. Je moet dus met alles akkoord gaan. Afhankelijk van jouw eerdere keuze qua examen (online of een testcenter) verschillen de zaken waarmee je akkoord moet gaan. Wanneer alles aangevinkt, klik dan op de gele knop Agree.
  13. Selecteer weer de Engelse taal, klik op de gele knop Next.
  14. Selecteer je favoriete timezone (advies: Europe/Berlin-CEST) en klik op de knop Yes, that's right.
  15. Selecteer nu de datum waarop jij dit examen wilt doen. Selecteer eerst hoe jij de tijdsnotatie wilt hebben (12 of 24 uur).
  16. Selecteer nu de starttijd van het examen door op de knop Explore more times te klikken. Er verschijnt een extra schermpje aan de rechterkant met de beschikbare tijdsloten. Maak daar jouw selectie.
  17. Wanneer klaar, klik op de gele knop Book this appointment.
  18. Je krijgt nu het overzicht van al jouw keuzes. Controleer dit extra goed. Pas aan wanneer nodig. (In het betaalscherm verderop kun jij jouw voucher code toevoegen, waardoor je niks hoeft te betalen.)
  19. Klik op de gele knop Proceed to Checkout.
  20. In het scherm Enter payment and billing kun je jouw vouchercode toevoegen door op de blauwe tekst Add Voucher or Promo Code te klikken. Voer de code in en klik op de blauwe tekst Apply. Als het goed is blijft er nul euro over om te betalen. Klik dan op de gele knop Next.
  21. Doorloop nu de laatste schermen en jouw examen is gepland.

Heel veel succes met jouw examen.