Uitleg aanmelden Togaf of Archimate examen

Volg onderstaande instructie om je aan te melden voor een Togaf of Archimate examen.

1. Ga naar: https://certification.opengroup.org/user?destination=goto-pearsonvue
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord en klik op ‘’log in’’. Heb je nog geen bestaand account, maak die dan eerst aan met behulp van de optie 'Create an account'.
  3. Je persoonlijke informatie wordt getoond, check alle informatie zorgvuldig. Je naam moet exact overeenkomen met de naam op je identiteitsbewijs. Wanneer alle gegevens kloppen klik je onderaan de pagina op ‘’Proceed to Pearson VUE’’. Je wordt nu doorgestuurd naar de Pearson VUE website.
  4. Klik op ‘’view exams’’, alle beschikbare examens komen nu in beeld.
  5. Klik nu het gewenste examen aan, bijvoorbeeld TOGAF 9 – Part 1 Exam (English). Let op; je kunt maar één examen per keer aanvragen.
  6. Wanneer Engels niet je moedertaal is kan het zijn dat je extra tijd krijgt toegewezen.
  7. Als het juiste examen getoond wordt klik je op ‘’Schedule this Exam’’. Je gaat naar de volgende stap. Komt het juiste examen niet in beeld, klik dan op ‘’Previous’’. Vervolgens kun je nu opnieuw het gewenste examen aanklikken.
  8. Het geselecteerd examen komt in beeld, je bevestigd dit examen door te klikken op ‘’Proceed to Scheduling’’.
  9. Je komt nu op een scherm waarbij je de gewenste locatie kunt zoeken en selecteren. Je kunt zoeken op plaatsnaam, vervolgens krijg je meerdere locaties in beeld. Selecteer het gewenste locatie en klik op ‘’Next’’.
  10. Op het volgende scherm kun je de datum en tijd selecteren. Selecteer in de kalender de gewenste datum en kies vervolgens de gewenste tijd.
  11. Je gemaakte afspraak wordt weergegeven in een nieuw scherm, check alle gegevens en klik op ‘’proceed to checkout’’. Je kunt je voucher code later invoeren op het betaalscherm zodat het bedrag 0,00 wordt.
  12. Je komt nu bij de eerste stap van de check-out. Controleer hier je persoonlijke gegevens, wanneer deze kloppen klik je op ‘’next’’.
  13. Je komt nu bij stap 2,. Lees de algemene voorwaarden door en accepteer ze door onderaan het vakje ‘’I have read and agree to The Open Group policies listed above’’ aan te vinken. Klik vervolgens op ‘’next’’.
  14. Je kunt nu bij stap 3. Je kunt hier je voucher registreren zodat het bedrag op 0,00 USD. Klik op ‘’add voucher or promo code’’, vul je vouchercode in en klik op ‘’apply’’. Het totale bedrag wordt nu 0,00 USD, klik op ‘’next’’.
  15. Je komt nu bij stap 4. Controleer nogmaals alle gegevens en bevestig je order door te klikken op ‘’submit order’’.
  16. Je komt nu bij stap 5, hier wordt de samenvatting van je order getoond. Als je part 1 of part 2 examen doet wordt links onderin de automatisch toegewezen extra tijd voor Engels als tweede taal bevestigd.